Angst tandarts narcose

Tandartsangst is een veel voorkomende fobie die veel mensen ervan weerhoudt om naar de tandarts te gaan, zelfs wanneer dat dringend nodig is. Vaak komt de angst voort uit eerdere nare ervaringen met de tandarts of uit angst voor pijn. Gelukkig zijn er oplossingen voor mensen die altijd met angst naar de tandarts gaan. Een van deze oplossingen is behandeling onder narcose. In deze blog leggen we uit hoe deze oplossing u kan helpen. 

Waar komt angst tandarts narcose vandaan?

Er zijn veel redenen waarom mensen bang zijn voor de tandarts, en iedereen ervaart deze angst op een andere manier. De meest voorkomende oorzaken voor tandartsangst zijn:

  1. Eerdere pijnlijke ervaringen: een negatieve ervaring van een eerdere behandeling kan de drempel verhogen om in de toekomst weer een afspraak bij de tandarts te maken. 
  2. Angst voor pijn: veel mensen zijn bang voor pijn. Vooral wanneer het nodig is om te boren of tanden te trekken zorgt dit vaak voor stress en spanning. 
  3. Schaamte: soms wordt een tandartsafspraak zo lang uitgesteld dat de mondgezondheid extreem slecht is geworden. Mensen schamen zich daarvoor en zijn bang voor negatieve beoordelingen. 
  4. Onbekendheid met procedures: sommige mensen willen precies weten wat er gaat gebeuren tijdens een tandartsbehandeling. Wanneer tandartsen hier niet duidelijk over zijn en de cliënten geen informatie geven over wat er gaat gebeuren, kan dat leiden tot angst voor het onbekende.

Wat is een narcose tandarts?

Bij een narcose tandarts hoeft u niets mee te maken van de hele procedure. U wordt namelijk voor de behandeling in een diepe, rustige slaap gebracht. De narcose zorgt ervoor dat u geen stress, pijn of spanning ervaart gedurende de hele afspraak. 

KIES: uw narcose tandarts

Bij KIES zijn we gespecialiseerd in het gebruik van narcose om mensen te helpen met tandartsangst. Een afspraak bij ons ziet er ongeveer zo uit:

  1. Intake afspraak: bij KIES weten we dat tandartsangst op veel verschillende manieren voorkomt en geuit wordt. Daarom vinden we het belangrijk om het behandeltraject te starten met een intakegesprek. Tijdens het gesprek kunnen we rustig met elkaar kennismaken en is er alle ruimte om vragen te stellen. Verder brengen wij uw gezondheid helemaal in beeld. Daarna maken we samen duidelijke afspraken over het behandeltraject. 
  2. Behandelplan: na het intakegesprek stellen wij een behandelplan voor u op. Daarin beschrijven we precies wat we gaan doen. Pas als u helemaal gerustgesteld bent en zich comfortabel voelt, maken we een afspraak voor de behandeling zelf. We kunnen meerdere problemen behandelen in één sessie, waardoor u niet nog een keer door het angstproces heen hoeft te gaan voor een vervolgafspraak.
  3. Behandeling: voor de behandeling begint spreken we nog één keer het plan door zodat u precies weet wat u kunt verwachten. Tijdens de narcose behandeling wordt u in diepe slaap gebracht. Op die manier ervaart u geen pijn of angst tijdens de behandeling. 
  4. Uitrusten:na de behandeling wordt u naar de uitslaapkamer gebracht zodat u rustig wakker kunt worden uit de narcose. Vervolgens is het belangrijk om goed rust te houden zodat uw mond weer kan herstellen na de behandeling. Ook na de behandeling hoeft u niet bang te zijn voor napijn.

Laat u niet langer tegenhouden door uw angst, maar neem de eerste stap en plan een intakegesprek bij KIES. Wij helpen u graag verder.