Angst voor de Tandarts?

Of u nu een duidelijke reden heeft om bang te zijn of niet, angst voor de tandarts kan een groot probleem zijn. Dagelijks ontvangen wij cliënten in onze narcose praktijk die een bezoek aan de tandarts steeds weer voor zich uitschuiven door angst voor de tandarts. Die angst kan vele vormen aannemen. Sommige cliënten komen binnen met hartkloppingen, bang om flauw te vallen. De een voelt zich misselijk, de ander gaat hyperventileren. Voor al die gevoelens hoeft u zich niet te schamen, want als narcose tandarts maken wij dit iedere dag mee in onze praktijk. Ons team zal u geruststellen met hun ruime kennis en ervaring om angst voor de tandarts tegen te gaan. Stap voor stap en zonder dat u het bewust meemaakt, helpen zij u onder narcose van uw gebitsproblemen af. Laat u dus niet langer tegenhouden door uw tandartsangst!

Tandartsangst is een wijd verbreid en diepgeworteld fenomeen

Maar liefst 42% van de Nederlandse volwassenen zegt angst te hebben om een tandarts te bezoeken. Zo’n 15% van de bevolking moet zelfs als zeer tot extreem angstig worden beschouwd en 700.000 Nederlanders zijn zelfs zo bang voor de behandeling dat zij niet meer durven te gaan. Gelukkig lijkt de angst bij de Nederlandse kinderen minder groot te zijn. Onderzoek laat zien dat ongeveer 18% bang is voor een behandeling en dat 7% extreme angst vertoont.

Wij hebben de oplossing voor tandarts angst

Als mensen het tandartsbezoek uitstellen kan het niet anders dan dat mensen problemen met hun gebit krijgen. De oorzaken van deze angst kunnen heel verschillend zijn. De (school)tandarts, tandarts tijdens de militaire opleiding etc. Maar ook kan de angst “afgekeken” zijn van ouders of afkomstig zijn van sterk overdreven “griezelverhalen”. Ook de angst van bv het geluid van de boor kan een probleem opleveren. Veel mensen zijn ook bang voor pijn. Maar ook het liggen in de behandelstoel kan al een angst veroorzaken.

Werkwijze Kies voor mondzorg onder narcose

Als u bang bent voor de tandarts, is het moeilijk om die angst te overwinnen. Wij maken die stap een beetje gemakkelijker. We nemen alle tijd voor een intake gesprek, waarin we rustig met elkaar kennismaken. Eerst brengen wij uw situatie en uw gezondheid helemaal in beeld en pas daarna maken wij duidelijke afspraken over het behandelingstraject. U krijgt natuurlijk alle ruimte om uw vragen te stellen, bijvoorbeeld over de narcose of over uw gebitsproblemen.

Na afloop van de intake stellen wij het behandelplan voor u op, inclusief een kostenbegroting. Pas als u helemaal gerustgesteld bent, kunt u bij onze collega’s aan de balie terecht om een afspraak te maken.

Een Intake afspraak maken

Indien u bij ons een afspraak maakt voor een intake, wordt deze door ons bevestigd via de mail. De kosten voor een intake gesprek zijn bij ons  € 197,50. Wij hanteren hiermee een lager tarief dan wettelijk is voorgeschreven ( € 237,95)

Bij het bevestigen van de intake afspraak sturen wij u een pre-operatieve vragenlijst toe.

Wij vragen deze pre-operatieve vragenlijst volledig in te vullen en voor uw intake afspraak retour te sturen, zodat deze kan worden beoordeeld door onze anesthesioloog.

Belangrijk is dat uw bloeddruk goed is, uw BMI niet boven de 35 is, er geen allergieën zijn voor bepaalde voedingsproducten, u geen hartafwijkingen heeft en niet ouder bent dan 70 jaar.